Jury

Daan Bieleveld.jpg
Daan Bieleveld
Mobiliteitsmanager van het jaar 2015
global mobility manager bij DSM

Daan Bieleveld is global mobility manager bij DSM. Hij is verantwoordelijk voor een wereldwijd wagenpark met ca. 1500 company cars. DSM zette de afgelopen jaren met het mobiliteitsbeleid vol in op het optimaliseren van de balans tussen people, planet & profit.

 In 2015 won hij de award voor Mobiliteitsmanager van het jaar.

john de gier.jpg
John de Gier
Fleetmanager van het jaar 2006
Project Procurement Management Professional bij Siemens Nederland

John de Gier is met een team van 15 medewerkers bij Siemens in Nederland verantwoordelijk voor de inkoop van alle indirecte (facilitaire) goederen en diensten, met een jaaromvang van ca. 130 miljoen. Fleet Management is hier een onderdeel van.

Mede door zijn rol bij het verder professionaliseren van deze servicelijn, inbreng van verschillende innovatieve processen en ideeën bij het beheer van het wagenpark (omvang >1.000 auto’s) heeft hem de prestigieuze prijs van Fleet Manager van het jaar in 2006 opgeleverd. Sinds 2006 heeft John verschillende bijdragen geleverd aan het congres Fleetmanagement en is voor dit jaar wederom toegetreden tot de jurycommissie Fleet Manager van het jaar

John de Gier is winnaar van de Fleetmanager van het jaar award 2006.

Arjen Juurlink 400x400.jpg
Arjen Juurlink
Mobiliteitsmanager van het jaar 2017
Compensation & Benefits specialist bij FrieslandCampina

Groen en veilig stimuleren
“Sinds 1 januari hebben wij een nieuw mobiliteitsbeleid waarin we groener en veiliger rijden en reizen stimuleren. We realiseren hiermee bedrijfsbrede en – diepe gedragsverandering zodat onze medewerkers vanzelf slimme, bewuste keuzes maken. Werknemers nemen meer eigen verantwoordelijkheid en we faciliteren dat met allerlei keuzepakketten en bijbehorende trainingen. Maar de mooiste mobiliteit is nog altijd geen mobiliteit. De eerste vraag is dus: wanneer en waar werk ik vandaag? Kan ik vandaag contact hebben via de mail of op Skype? En als ik dan wel moet reizen, kan ik met de trein, of pak ik de auto? We hebben ons technische beheer om thuiswerken mogelijk te maken dan ook goed op orde.

Kleinere auto
Door slimmer en bewuster in te kopen kunnen we een besparing realiseren van 15 procent op onze mobiliteitskosten. Van de medewerkers die nu instromen, kiest de helft bewust voor een kleinere auto, omdat ze dan minder bijtelling betalen en zuiniger rijden. Bij ons mag je met de leasewagen 12 duizend privé-kilometers per jaar maken. Rijd je 
minder, dan houd je geld over van je budget. Sinds oktober geven we ook onze non-lease werknemers een mobiliteitsbudget voor woon-werk verkeer. Moeten zij zakelijk rijden, dan bieden we bijvoorbeeld openbaar 
vervoer of Greenwheels-achtige oplossingen.

Mobiliteit is vrijheid
We denken erover om onze huidige leasewagens, op basis van vrijwilligheid, uit te rusten met Greenwheels techniek. Zodat die – in plaats van stil te staan op ons parkeerterrein – gebruikt kunnen worden door andere werknemers. Daarmee stimuleer je ook dat mensen hun eigen, oudere en vervuilendere auto laten staan. Mobiliteit is vrijheid.”

martin lans.jpg
Martin Lans
Directeur
VNF

Martin Lans is voorzitter van de Verenigde Nederlandse Fleetowners (VNF), een stichting waarin de grootste Nederlandse bedrijven vertegenwoordigd zijn. 

Ronald Postma
Ronald Postma
Partner
Syndesmo

De kennis en ervaring van Ronald ligt op het gebied van zakelijke mobiliteit. Zo heeft hij een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van Mobility Mixx, is hij mobiliteitsmakelaar in Haaglanden geweest en heeft hij vooral veel bedrijven begeleid bij het moderniseren van hun mobiliteitsbeleid. Hij is er van overtuigd dat het altijd duurzamer, goedkoper, flexibeler of gewoon slimmer kan.  Hij helpt graag organisaties. Zowel op praktische zaken zoals het invoeren van een mobiliteitsbudget als de meer strategische vraagstukken. Zijn vaardigheden op het gebied van project- en procesmanagement, inhoudelijke expertise en het vermogen draagvlak te creëren komen hierbij goed van pas.  Het is Ronald zijn ambitie om een substantiële bijdrage leveren aan een meer duurzame BV Nederland.

Meer sprekers worden geladen