Even voorstellen - Aaron de Git

Bekijk de video's van alle de finalisten

Aaron de Git, CRH Europe

Aaron de Git (33) is mobility & facility manager bij CRH Europe en verantwoordelijk voor zowel het Nederlandse als het Belgische wagenpark; met respectievelijk 1.100 en 450 auto’s. In totaal zorgt hij voor de mobiliteit van achtduizend medewerkers van de leverancier van bouwmaterialen.

Op 1 januari heeft hij een nieuw mobiliteitsplan gelanceerd waarmee het versnipperde beleid is omgezet in een centrale aanpak.

“We zijn gestart met de implementatie bij de holding, de 25 werkmaatschappijen volgen gefaseerd. De bedrijfscultuur is overal anders en de wetgeving is in België ook weer anders dan in Nederland. Het is dus nogal puzzelen om er één beleid van te maken.”

De kilometergrens van het toekenningsbeleid voor de leaseauto is op 15 duizend zakelijke kilometers gezet. Daaronder krijgen medewerkers een kilometervergoeding. Leaserijders kunnen ook kiezen voor een afzieregeling en kiezen voor een mobiliteitsbudget en via een bonus/malusregeling wordt uitgekeerd wat er overblijft.

“Maar bij sommige functies staan we dat niet toe. Bijvoorbeeld als het werk daardoor minder efficiënt uitgevoerd wordt.”

Er kan bovendien gekozen worden voor een phev of EV, maar om te bepalen of een werknemer past binnen het phev-beleid heeft De Git een calculatietool laten ontwikkelen. “Berijders houden een week lang het aantal gereden kilometers en hun rijgedrag bij. Wij laten daar wat variabelen op los en stellen aanvullende vragen. Uiteindelijk rolt er een advies uit en verbruiksgrens, waar we de berijder aan houden, die moet bijbetalen als er meer benzinekilometers worden gereden dan afgesproken. Dat is dus een grens op maat, per auto en per berijder maken we een profiel en een overeenkomst.