Awardwinnaars

Arjen Juurlink 400x400.jpg
Arjen Juurlink
Mobiliteitsmanager van het jaar 2017
Compensation & Benefits specialist bij FrieslandCampina

Groen en veilig stimuleren
“Sinds 1 januari hebben wij een nieuw mobiliteitsbeleid waarin we groener en veiliger rijden en reizen stimuleren. We realiseren hiermee bedrijfsbrede en – diepe gedragsverandering zodat onze medewerkers vanzelf slimme, bewuste keuzes maken. Werknemers nemen meer eigen verantwoordelijkheid en we faciliteren dat met allerlei keuzepakketten en bijbehorende trainingen. Maar de mooiste mobiliteit is nog altijd geen mobiliteit. De eerste vraag is dus: wanneer en waar werk ik vandaag? Kan ik vandaag contact hebben via de mail of op Skype? En als ik dan wel moet reizen, kan ik met de trein, of pak ik de auto? We hebben ons technische beheer om thuiswerken mogelijk te maken dan ook goed op orde.

Kleinere auto
Door slimmer en bewuster in te kopen kunnen we een besparing realiseren van 15 procent op onze mobiliteitskosten. Van de medewerkers die nu instromen, kiest de helft bewust voor een kleinere auto, omdat ze dan minder bijtelling betalen en zuiniger rijden. Bij ons mag je met de leasewagen 12 duizend privé-kilometers per jaar maken. Rijd je 
minder, dan houd je geld over van je budget. Sinds oktober geven we ook onze non-lease werknemers een mobiliteitsbudget voor woon-werk verkeer. Moeten zij zakelijk rijden, dan bieden we bijvoorbeeld openbaar 
vervoer of Greenwheels-achtige oplossingen.

Mobiliteit is vrijheid
We denken erover om onze huidige leasewagens, op basis van vrijwilligheid, uit te rusten met Greenwheels techniek. Zodat die – in plaats van stil te staan op ons parkeerterrein – gebruikt kunnen worden door andere werknemers. Daarmee stimuleer je ook dat mensen hun eigen, oudere en vervuilendere auto laten staan. Mobiliteit is vrijheid.”

Miranda Koning.jpg
Miranda Koning
Mobiliteitsmanager van het jaar 2016
contractbeheerder Facilitair Bedrijf bij Ymere

Miranda Koning (33) is contractbeheerder Facilitair Bedrijf bij Ymere en zij heeft de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan een nieuw mobiliteitsbeleid bij de woningcorporatie.

Bij Ymere werken ruim 900 medewerkers, waarvan na de implementatie van het nieuwe mobiliteitsbeleid er ongeveer 50 medewerkers leaserechten hebben, dat wil zeggen een leasebudget of leaseauto. De totale vloot bestaat uit 230 voertuigen, waarvan 100 grijs en 100 deelauto’s op de regiokantoren.

Het werkgebied van Ymere beslaat de Metro poolregio Amsterdam; 7 kantoren relatief dicht bij elkaar in de buurt. Door middel van een ontmoedigingsbeleid probeert Koning de medewerkers uit de auto en in het OV of op de fiets te krijgen.

Daan Bieleveld.jpg
Daan Bieleveld
Mobiliteitsmanager van het jaar 2015
global mobility manager bij DSM

Daan Bieleveld is global mobility manager bij DSM. Hij is verantwoordelijk voor een wereldwijd wagenpark met ca. 1500 company cars. DSM zette de afgelopen jaren met het mobiliteitsbeleid vol in op het optimaliseren van de balans tussen people, planet & profit.

 In 2015 won hij de award voor Mobiliteitsmanager van het jaar.

André de Boer.jpg
André de Boer
Mobiliteitsmanager van het jaar 2014
Senior adviseur mobiliteit bij Rijkswaterstaat

André de Boer, senior adviseur mobiliteit bij Rijkswaterstaat, is in 2014 uitgeroepen tot Mobiliteitsmanager van het jaar. De Boer won in de finale van Martina van der Wilt (Van Dorp Installaties BV) en Jack Knol (Capgemini). Hij neemt het stokje over van Patrick Langevoort, die vorig jaar deze prijs won. De finale vond plaats tijdens het Fleetmanagement event 2014 in het NBC in Nieuwegein.

Wall of winners.jpg
Patrick Langevoort
Mobiliteitsmanager van het jaar 2013
Wagenparkbeheerder bij Alliander

Patrick Langevoort, wagenparkbeheerder bij Alliander, is de Mobiliteitsmanager van het jaar 2013. Langevoort won in de finale van Dirk Jan Ente (CSC), Hans den Hollander (Cisco) en Jack Knol (Capgemini). Hij neemt het stokje over van Ronald de Hoog van Cofely, die vorig jaar de prijs won. Langevoort was dit jaar voor de tweede keer genomineerd. Vorig jaar eindigde hij ook hoog in de ranking.

Meer sprekers worden geladen