Awardwinnaars

jos donders.jpg
Jos Donders
Fleetmanager van het jaar award 2008
Politie Midden- en West-Brabant

Jos Donders (Politie Midden- en West-Brabant) is uitgeroepen tot Fleetmanager van het Jaar 2008.

Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Fleetmanagement congres van Heliview Conferences, dat dit jaar in Hart van Holland (Nijkerk) werd gehouden.

Vic Vooys.jpg
Vic Vooys
Fleetmanager van het jaar award 2007
Directeur van Diemermere

Op het fleetmanagement congres van Heliview is Vic Vooys uitgeroepen tot Fleetmanager van het Jaar 2007.

Vooys is directeur van Diemermere BV, de wagenparkbeheerder van Randstad. Hij is ook lid van de jury van Zakenauto van het Jaar van Automobiel Management. Vic Vooys reageerde redelijk nuchter op de prijs. “Ik heb de mazzel gehad bij een groot bedrijf te werken. Ik heb gewoon mijn ding gedaan.” 

john de gier.jpg
John de Gier
Fleetmanager van het jaar 2006
Project Procurement Management Professional bij Siemens Nederland

John de Gier is met een team van 15 medewerkers bij Siemens in Nederland verantwoordelijk voor de inkoop van alle indirecte (facilitaire) goederen en diensten, met een jaaromvang van ca. 130 miljoen. Fleet Management is hier een onderdeel van.

Mede door zijn rol bij het verder professionaliseren van deze servicelijn, inbreng van verschillende innovatieve processen en ideeën bij het beheer van het wagenpark (omvang >1.000 auto’s) heeft hem de prestigieuze prijs van Fleet Manager van het jaar in 2006 opgeleverd. Sinds 2006 heeft John verschillende bijdragen geleverd aan het congres Fleetmanagement en is voor dit jaar wederom toegetreden tot de jurycommissie Fleet Manager van het jaar

John de Gier is winnaar van de Fleetmanager van het jaar award 2006.

Dummy vrouw 255x255.jpg
Heike Schmidt
Fleetmanager van het jaar award 2005
Heineken

Heike Schmidt is Fleetmanager van het jaar 2005. Schmidt onderscheidt zich door een zeer analytische benadering van haar vak, maar is geen kille kostenbewaker en verliest de berijdersbelangen niet uit het oog, aldus de jury. Wel zorgde zij door een beperking van het aantal merken dat kan worden gekozen voor een duidelijke besparing. Tot slot heeft zij ook oog voor het maatschappelijk belang: Heineken is net begonnen om de mogelijkheden van een milieuvriendelijker leasebeleid te onderzoeken. 

Prosper Burnet.jpg
Prosper Burnet
Fleetmanager van het jaar award 2004
HP

Prosper Burnet van Hewlett-Packard is tijdens FleetManagement 2004 onderscheiden met de Award voor de Fleetmanager van het Jaar. De onderscheiding werd ter afsluiting van het fleetmanagement-congres overhandigd door Hans Blink, algemeen directeur van Athlon Car Lease.

Burnet smeedde na de internationale fusie van HP en Compaq twee Benelux-wagenparken van samen ongeveer 2.400 auto’s aaneen. Daarbij stapte hij over van meerdere leasemaatschappijen en twee autoregelingen naar één leverancier en één autoregeling. “Het klinkt eenvoudig, maar dat is het niet”, aldus Blink. Burnet greep de veranderingen aan om van gesloten naar open calculatie te gaan. Met zijn keuze voor onderhoudssturing naar een select aantal dealers liet hij zien dat hij een fijne neus heeft voor de huidige ontwikkelingen in de markt. “Ik heb maar één punt van kritiek: hij heeft niet voor Athlon gekozen”, merkte Blink op.

Meer sprekers worden geladen